דילוג לתוכן הראשי

עוגות היה לנו?

נדמה לי שמזמן לא, אז הנה שתיים מהשלל האחרון:
הראשונה - עוגה לבר המצווה של האחיין. נתבקשתי להביא עוגה. לא היו דרישות מיוחדות לסוג העוגה ואפילו לא היתה בקשה לקשט, אבל ידעתי שהעוגות האחרות יהיו קרמיות ועשירות ורציתי לפנק אותו בעוגה מיוחדת וחגיגית. תיכננתי להכין עוגה בחושה ויציבה ולעטוף אותה ולקשט אותה בבצק שוקולד .
אָ-מָ-מָה? מעולם לא עבדתי עם בצק שוקולד! הדבר היחידי שידעתי לגביו (בעצם לא ידעתי, שיערתי) - זה שהוא הרבה יותר טעים מבצק סוכר.
יום חמישי לקראת הצהריים קפצתי לחנות שוגה ובשיא הבטחון ביקשתי לקנות גלוקוזה. כשסיפרתי למוכרת שאני רוצה להכין בצק שוקולד, היא אמרה משהו בנוסח: "המממ" מבשר רעות ושאלה/אמרה: "כבר עבדת עם בצק שוקולד, נכון?!"
- "נכון שמעולם לא" אמרתי בעודי שומרת על פאסון של הומור וביטחון עצמי למרות שמרגישה עקצוץ מבשר רעות, "למה?"
-"זה עלול להיות קצת מסובך..." אמרה וקראה למוכרת השנייה שתבוא לייעץ...
-" לא נורא, אני לא מפחדת מאתגרים וחוץ מזה יש לי זמן, אני צריכה לתת את העוגה רק בערב" אמרתי, עדיין לא נותנת לעקצוץ המתגבר לשבור לי את המוטיבציה.
-" הערב???????" נזעקו שתי המוכרות וקראו למוכרת השלישית, לכאורה כדי לייעץ אבל כבר היה ברור שזה כדי לראות את המשוגעת בפעולה.
-"כן" אמרתי מרגישה איך בכל זאת המוטיבציה מתחילה לזחול לי מהלב לכיוון הרגליים "אני מכינה את הבצק עכשיו, שמה במקרר שייתיצב מהר ויאללה לעבודה"
- "אבל הבצק צריך לעמוד 3 ימים לפני שמתחילים לעבד אותו... ונגיד שהמקרר יזרז את התהליך, עדיין לא תספיקי וחוץ מזה כדי לצפות עוגה בבצק שוקולד צריך קצת נסיון והיכרות עם הבצק הזה..." וקראו לטל כץ, בעלת המקום ובעלת הניסיון הרב ביותר בהתמודדות עם עוגות מסובכות וקליינטים בעלי רצונות ייחודיים (כנסו ללינק של החנות, תגללו למטה ותראו את עוגת החתונה המוארת [כן, מוארת!] שהכינה ותבינו על מה אני מדברת)
-" אז מה אתן מציעות?" ניגבתי את הזיעה. זהו, נשבר לי הפאסון.
- "מה רע בבצק סוכר?"
< האמת, מה רע, באמת?! למה אני תמיד חייבת לסבך את עצמי?! >
וכך צופתה העוגה בבצק סוכר חום-שחור (תודו שזה ניראה די דומה לשוקולד) והורדים, שבמקור תוכננו גם הם להיות מבצק השוקולד, הלבינו (מי אמר מייקל ג'קסון?) וזכו לגימורים יוקרתיים בצבע זהב (הידעתם שכדי לייצר צבע זהב ולא משנה אם למאכל או כצבעי גואש, חייבים להשתמש בכמות מזערית של זהב אמיתי?).
הוספתי תחרה שאת דוגמתה נתתי לבכורי לבחור (אני הייתי הולכת על סגנון רך יותר, אבל בדיוק בגלל זה ביקשתי ממנו לבחור, בכל זאת זה מיועד לנער בן 13) וכיתוב ברויאל אייסינג. רואים שזו הפעם הראשונה שעבדתי עם רויאל אייסינג, אבל אני מקווה שזה לא מכער מדי:

בהתחשב בעובדה שלקח לי כמעט 5 שעות מרגע שהתחלתי לאפות את העוגה ועד שסיימתי לחבר את אחרון הקישוטים, אני חייבת להודות לצוות המקצועי של שוגה, שבעצותיו הטובות חסך לי המון עוגמת נפש.


למחרת הוזמנו למסיבת יום הולדת של זוג חברים, שניהם חגגו 40. ביקשו לא להביא מתנות רק אלכוהול. ממני ביקשו עוגה (שמתן לב למוטיב החוזר?) מכיוון שרציתי בכל זאת להביא משהו שירגיש כמו מתנה אבל יכבד את בקשתם שלא להביא מתנות ומכיוון שהפעם כבר היה לי נסיון (בכל זאת, עברו כבר 24 שעות מהעוגה הקודמת) ביצירת עוגה עם ציפוי בצק סוכר, ורדים, תחרה ורואיל אייסינג, זה מה שיצא:
האמת, ניראה יותר כמו עוגת חתונה אבל, היי, לפחות זה (כמעט) בלי צבע מאכל.

תמיד מצחיק אותי שאנשים מפחדים לחתוך עוגות מבצק סוכר, לא רוצים לקלקל (-:
אני דווקא ממש נהנית לראות את היצירה מתכלה ולא נתקעת למישהו בבית כמו מתנה-לא-רצויה-שאי-אפשר-להחליף.


רחלי

תגובות

  1. מקסים
    הורדים שלך יפהפיים
    מיכל פלד

    השבמחק
  2. את משהו
    לסיפורים שלך נופף מיוחד
    והעוגות נראות מ ש ה ו

    השבמחק
  3. וואוו!!!
    איזה עוגות!
    יום ההולדת שלי בספטמבר- מספיק זמן להתארגן?
    אני חייבת ללמוד ממך את הכנת הפרחים. הם מרשימים מאד!
    מזל טוב לחוגגים!

    השבמחק
  4. איזו אליפות!!!
    העוגות מהממות והוורדים שלך - קלאסה בכל פורמט שהוא...
    מזל טוב לכל החוגגים והחוגגות!

    השבמחק
  5. עוגות משגעות, וכרגיל, הבלוג שלך והדרך שבה את מתארת הכל מפילה אותי לרצפה... :-) :-)

    השבמחק
  6. וואי וואי וואי חבל על הזמן....
    מזל טוב לחוגגים.

    השבמחק
  7. רחלי, אילו עוגות יפות. לטל כץ יש עוגות משגעות ביופיין, נעזרת ב-best ורואים תוצאות!

    הרבה מזל טובים :)

    השבמחק
  8. עוגות מלכותיות (מלך/מלכה) איזו השקעה ותוצאה מקסימה.

    השבמחק
  9. תודה בנות ורומינה - מתי שאת רוצה את מוזמנת לקפה עוגה ולימוד ורדים (אני ממילא לא יודעת שום פרח אחר, אבל מה זה חשוב????)

    השבמחק
  10. העוגות יפהפיות, ואת הלבנה הרי יצא לי לראות במציאות, והיא פשוט מדהימה. הוורדים שלך נראות כל כך רכות ו"ענניות", לא פלא שמפחיד לחתוך!

    השבמחק
  11. התעלפתי לי לגמרי... אני כאחת שמתוק לא עושה לה את זה (כן אני יודעת שאני חייזר...) לא מתקרבת לזה אפילו. אבל הורדים שלך... למות מהם! יצא מקסים ובטוח שגם טעים.

    השבמחק
  12. ברור שברגע שמדובר בורדים את מומחית, ולא משנה מאיזה חומר הם עשויים :-)
    את מדהימה!

    השבמחק
  13. העוגות מקסימות. קראתי נכון שלא עשית אף פעם או שאני צריכה לקרוא שוב ? ;-) מהממות. זה למשל תחום שלעולם לא אכנס אליו נשבעת :-)

    השבמחק
  14. עוגות מדהימות
    והיה לי הכבוד לראות את עוגת הבר מצוה ברגע מסירתה :o))!
    הפרחים נראים מדהימים, כנראה שאת ופרחים הולכים נפלא ביחד !

    השבמחק
  15. יאאאאאאא אני בשוק מהפרחים האלה! בובי כנראה שאת הגעת לעולם הזה כדי לפזר פרחים, בצבע, בבצק סוכר, בנייר :-)

    השבמחק
  16. איזה יופי של עוגות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    הפרחים פשוט משגעים!!! כל הכבוד :):)

    השבמחק
  17. רקפת- עם בצק סוכר אני מתעסקת כבר שנים אבל מעולם לא קישטתי בורדים כי בד"כ אני מכינה את העוגות לימי ההולדת של הבנים שלי ואז הביקוש הוא לעוגת בוב ספוג או נעל אול-סטאר או משהו דומה.

    השבמחק
  18. כבר הגבתי וזה נעלם... אז אאלץ להגיב שוב(: הפרחים נראים כמו עשויים מבד והייתי חייבת לגעת בהם כדי להאמין שלא. מקווה שלא השארתי טביעות אצבעות(:

    השבמחק
  19. הורדים שלך מהממות ממש כאילו ציירת אותן ב"משיכת מכחול" :-)
    מקסים!

    השבמחק
  20. את ו-ורדים זה כמו לחם וחמאה (טוב, אבל פחות משמין, לפחות אלה שבמשיכת מכחול D-:)!
    כל הכבוד על האומץ לקשט עוגה לבר מצוה בוורדים ובתחרה! הייתי מצפה שתעשי לו איזה כדורגל...
    בצק סוכר זה תחום שלעולם לא אכנס אליו, ולא רק בגלל צבעי המאכל (בררר.... לאכול זהב...), אבל אני בטוחה שאם תעשי סדנאות יהיה לזה ביקוש עצום!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

Love to get comments.
TFL

הפוסטים האהובים בכל הזמנים

הבלוג מחפש דירה חדשה

וברגע שאמצא תהיו הראשונים.ות לקבל את הכתובת החדשה. מקווה שניפגש ממש ממש בקרוב, יש לי מלאאאאאאאאאאאאאאאאאאא מה לשתף 💗 אוהבת, רחלי

זה רעיון!

וואו. בעצם זה כל מה מתחשק לי לכתוב. וואו- כמה זמן לא כתבתי. וואו- כמה דברים עשיתי בזמן הזה. וואו- כמה פוסטים כתבתי, אבל רק בראש (לפחות צילמתי תמונות). וואו-מאיפה מתחילים? בדרך כלל, מתחילים מההתחלה. הפעם אני מתחילה דווקא מהסוף ואברך- שהחייני וקיימני והגיעני לזמן הזה! לזמן הקסום הזה. השבוע השקתי מגזין יצירה חדש. שמו בישראל - זה רעיון! "השקתי" אומר - חלמתי על הרעיון, העזתי לנסות ליישם (האמת, זה החלק הכי קשה), הכנתי פרזנטציות, מצאתי ספונסרים, בחרתי נושאים, תיכננתי יצירות, כתבתי, ערכתי, תפרתי אביזרי סטיילינג, הפקתי ימי צילום (רק על זה אפשר לכתוב פוסט שלם), שוב כתבתי, הוספתי, מחקתי, ניסתי לצמצם את מבחר התמונות מכמה מאות לכמה עשרות, שיניתי את הבחירה, התחרטתי, תיקנתי, ישבתי עם העורכת הגרפית, הגהות, השלמות, תיקונים של הרגע האחרון, עוד הגהות, פרסומות, שליחה לבית הדפוס, ציפייה היסטרית לראות את המוצר המוגמר, התכוננות להשקה - חשיבה, תכנון, ביצוע ו... זהו! ביום שני, בשעה 10:00 בבוקר עמדתי כולי ערוכה, מגונדרת ונרגשת להציג את המגזין בפני בעלי חנויות יצירה. למה דווקא בעלי ח

תזכורת

תזכורת שהבלוג עבר לדירה הכתומה בפרדס של תפוז, לפני חודשיים ומאז עלו לא מעט פוסטים חדשים. הנה כמה מתאבנים: עטיפה תפורה לאלבום יום הולדת הישרדות וגם כאן תפאורה נעליים מתוצרת עצמית ! פרחי אורגנזה והדרכה מיני אלבום בצורת ג'יפ יום הולדת 80 !!! ציור במשיכת מכחול סיפור כיסוי והדרכה סדנת שנות טובות קנבס מיקס מדיה כרטיסמניה הדרכה 1 כרטיסמניה הדרכה 2 אשמח לארח אתכם/ן גם בדירה החדשה. תבואו, יש שם המון ויטמינים (-: רחלי

צילי וגילי

יש לי בת דודה לא-זהה. מה זה בנות דודות לא-זהות? זה כמו תאומות לא-זהות אלא שהקשר המשפחתי הוא דרך האמהות ולא ישירות מהרחם (-: שתינו נולדנו באותה שנה בהפרש של חודש, שתינו קרויות על שם אותה הסבתא, שתינו אוהבות חברה ושתינו מאד out going. לשתינו צבע שיער טבעי (היא בלונדינית ואני שחרחורת) שלפעמים מתווספים עליו גוונים לא טבעיים (אצלי אדומים ואצלה לפי מצב הרוח) ולשתינו ילדים בגילאים קרובים. אפילו הבעלים שלנו חוגגים יום הולדת באותו התאריך!!! מכיוון שבחודש שעבר היה יום ההולדת העגול שלי, החודש הגיע תורה. בעזרתו המהירה מאד של בעלה (10 דקות אחרי שטילפנתי לבקש תמונות כבר נחתו אצלי 3 מיילים מלאי תמונות!) הכנתי לה מיני אלבום מתנה. זה לקח לי 10 שעות רצופות ושימוש נרחב בדפים שנקנו  למטרות ליטוף בלבד!!! (דף מהמם של K&Co וסט דפים וינטאג'יים שקניתי במסטיקים לפני חודש) ואם היא אי פעם תדע מה זה אומר "להשתמש בדפים שיועדו למטרות ליטוף בלבד" - היא תבין עד כמה אני באמת אוהבת אותה (תגידו אתן, היש בעולם הסקראפ קורבנות גדולים מאלה?!) וכך ניראה האלבום המוגמר (על כל התמונות ניתן להקליק להגדלה): ע

מילון מונחים לסקראפ ותודה לירון שהביאני עד הלום (-:

בסדנאות עיצוב האלבומים שאני מעבירה, אני מחלקת לתלמידות מילון מונחים מודפס, הכולל את המילים "המקצועיות" שקשורות לעיצוב אלבומים, כרטיסי ברכה ויצירות בנייר או בקיצור כל מה שנכנס תחת הכותרת - סקראפ scrap * (עיין ערך). המידע הכלול במילון זה לא הומצא על ידי (כמובן) אבל ליקטתי אותו בעצמי ובמו סבלנותי, במשך תקופה ארוכה (יותר מידי זמן פנוי אתן אומרות?...) בחלקו מרחבי הרשת, בחלקו הגדול מהתנסות אישית ובחלקו מהוראות היצרנים השונים. אחת לכמה ימים אני רואה בפורומים השונים בנות חדשות שנכנסות עם "אני רק שאלה..." ומבקשות הסבר על מוצר כזה או אחר, או מבקשות לדעת מה משמעותו של ביטוי מקצועי מסויים, או אפילו מה ההבדל בין מוצרים דומים של יצרנים שונים... שאלות פשוטות והגיוניות שחוזרות על עצמן שוב ושוב (וזה משמח כי זה אומר שעוד בנות רבות מצטרפות למעגל המשוגעות לדבר, ותמיד עדיף להיות משוגעות ביחד...) אז לטובת כל השואלות והשאלות החדשות אני מפסטסת (כן, המצאתי מילה שמשמעותה: מעלה פוסט) את מילון המונחים שהכנתי. מכיוון שהוא ארוך מדי לפוסט אחד אחלק אותו לכמה חלקים: א'-ד', ה'-מ', נ&