נדמה לי שמזמן לא, אז הנה שתיים מהשלל האחרון:
הראשונה - עוגה לבר המצווה של האחיין. נתבקשתי להביא עוגה. לא היו דרישות מיוחדות לסוג העוגה ואפילו לא היתה בקשה לקשט, אבל ידעתי שהעוגות האחרות יהיו קרמיות ועשירות ורציתי לפנק אותו בעוגה מיוחדת וחגיגית. תיכננתי להכין עוגה בחושה ויציבה ולעטוף אותה ולקשט אותה בבצק שוקולד .
אָ-מָ-מָה? מעולם לא עבדתי עם בצק שוקולד! הדבר היחידי שידעתי לגביו (בעצם לא ידעתי, שיערתי) - זה שהוא הרבה יותר טעים מבצק סוכר.
יום חמישי לקראת הצהריים קפצתי לחנות שוגה ובשיא הבטחון ביקשתי לקנות גלוקוזה. כשסיפרתי למוכרת שאני רוצה להכין בצק שוקולד, היא אמרה משהו בנוסח: "המממ" מבשר רעות ושאלה/אמרה: "כבר עבדת עם בצק שוקולד, נכון?!"
- "נכון שמעולם לא" אמרתי בעודי שומרת על פאסון של הומור וביטחון עצמי למרות שמרגישה עקצוץ מבשר רעות, "למה?"
-"זה עלול להיות קצת מסובך..." אמרה וקראה למוכרת השנייה שתבוא לייעץ...
-" לא נורא, אני לא מפחדת מאתגרים וחוץ מזה יש לי זמן, אני צריכה לתת את העוגה רק בערב" אמרתי, עדיין לא נותנת לעקצוץ המתגבר לשבור לי את המוטיבציה.
-" הערב???????" נזעקו שתי המוכרות וקראו למוכרת השלישית, לכאורה כדי לייעץ אבל כבר היה ברור שזה כדי לראות את המשוגעת בפעולה.
-"כן" אמרתי מרגישה איך בכל זאת המוטיבציה מתחילה לזחול לי מהלב לכיוון הרגליים "אני מכינה את הבצק עכשיו, שמה במקרר שייתיצב מהר ויאללה לעבודה"
- "אבל הבצק צריך לעמוד 3 ימים לפני שמתחילים לעבד אותו... ונגיד שהמקרר יזרז את התהליך, עדיין לא תספיקי וחוץ מזה כדי לצפות עוגה בבצק שוקולד צריך קצת נסיון והיכרות עם הבצק הזה..." וקראו לטל כץ, בעלת המקום ובעלת הניסיון הרב ביותר בהתמודדות עם עוגות מסובכות וקליינטים בעלי רצונות ייחודיים (כנסו ללינק של החנות, תגללו למטה ותראו את עוגת החתונה המוארת [כן, מוארת!] שהכינה ותבינו על מה אני מדברת)
-" אז מה אתן מציעות?" ניגבתי את הזיעה. זהו, נשבר לי הפאסון.
- "מה רע בבצק סוכר?"
< האמת, מה רע, באמת?! למה אני תמיד חייבת לסבך את עצמי?! >
וכך צופתה העוגה בבצק סוכר חום-שחור (תודו שזה ניראה די דומה לשוקולד) והורדים, שבמקור תוכננו גם הם להיות מבצק השוקולד, הלבינו (מי אמר מייקל ג'קסון?) וזכו לגימורים יוקרתיים בצבע זהב (הידעתם שכדי לייצר צבע זהב ולא משנה אם למאכל או כצבעי גואש, חייבים להשתמש בכמות מזערית של זהב אמיתי?).
הוספתי תחרה שאת דוגמתה נתתי לבכורי לבחור (אני הייתי הולכת על סגנון רך יותר, אבל בדיוק בגלל זה ביקשתי ממנו לבחור, בכל זאת זה מיועד לנער בן 13) וכיתוב ברויאל אייסינג. רואים שזו הפעם הראשונה שעבדתי עם רויאל אייסינג, אבל אני מקווה שזה לא מכער מדי:
הראשונה - עוגה לבר המצווה של האחיין. נתבקשתי להביא עוגה. לא היו דרישות מיוחדות לסוג העוגה ואפילו לא היתה בקשה לקשט, אבל ידעתי שהעוגות האחרות יהיו קרמיות ועשירות ורציתי לפנק אותו בעוגה מיוחדת וחגיגית. תיכננתי להכין עוגה בחושה ויציבה ולעטוף אותה ולקשט אותה בבצק שוקולד .
אָ-מָ-מָה? מעולם לא עבדתי עם בצק שוקולד! הדבר היחידי שידעתי לגביו (בעצם לא ידעתי, שיערתי) - זה שהוא הרבה יותר טעים מבצק סוכר.
יום חמישי לקראת הצהריים קפצתי לחנות שוגה ובשיא הבטחון ביקשתי לקנות גלוקוזה. כשסיפרתי למוכרת שאני רוצה להכין בצק שוקולד, היא אמרה משהו בנוסח: "המממ" מבשר רעות ושאלה/אמרה: "כבר עבדת עם בצק שוקולד, נכון?!"
- "נכון שמעולם לא" אמרתי בעודי שומרת על פאסון של הומור וביטחון עצמי למרות שמרגישה עקצוץ מבשר רעות, "למה?"
-"זה עלול להיות קצת מסובך..." אמרה וקראה למוכרת השנייה שתבוא לייעץ...
-" לא נורא, אני לא מפחדת מאתגרים וחוץ מזה יש לי זמן, אני צריכה לתת את העוגה רק בערב" אמרתי, עדיין לא נותנת לעקצוץ המתגבר לשבור לי את המוטיבציה.
-" הערב???????" נזעקו שתי המוכרות וקראו למוכרת השלישית, לכאורה כדי לייעץ אבל כבר היה ברור שזה כדי לראות את המשוגעת בפעולה.
-"כן" אמרתי מרגישה איך בכל זאת המוטיבציה מתחילה לזחול לי מהלב לכיוון הרגליים "אני מכינה את הבצק עכשיו, שמה במקרר שייתיצב מהר ויאללה לעבודה"
- "אבל הבצק צריך לעמוד 3 ימים לפני שמתחילים לעבד אותו... ונגיד שהמקרר יזרז את התהליך, עדיין לא תספיקי וחוץ מזה כדי לצפות עוגה בבצק שוקולד צריך קצת נסיון והיכרות עם הבצק הזה..." וקראו לטל כץ, בעלת המקום ובעלת הניסיון הרב ביותר בהתמודדות עם עוגות מסובכות וקליינטים בעלי רצונות ייחודיים (כנסו ללינק של החנות, תגללו למטה ותראו את עוגת החתונה המוארת [כן, מוארת!] שהכינה ותבינו על מה אני מדברת)
-" אז מה אתן מציעות?" ניגבתי את הזיעה. זהו, נשבר לי הפאסון.
- "מה רע בבצק סוכר?"
< האמת, מה רע, באמת?! למה אני תמיד חייבת לסבך את עצמי?! >
וכך צופתה העוגה בבצק סוכר חום-שחור (תודו שזה ניראה די דומה לשוקולד) והורדים, שבמקור תוכננו גם הם להיות מבצק השוקולד, הלבינו (מי אמר מייקל ג'קסון?) וזכו לגימורים יוקרתיים בצבע זהב (הידעתם שכדי לייצר צבע זהב ולא משנה אם למאכל או כצבעי גואש, חייבים להשתמש בכמות מזערית של זהב אמיתי?).
הוספתי תחרה שאת דוגמתה נתתי לבכורי לבחור (אני הייתי הולכת על סגנון רך יותר, אבל בדיוק בגלל זה ביקשתי ממנו לבחור, בכל זאת זה מיועד לנער בן 13) וכיתוב ברויאל אייסינג. רואים שזו הפעם הראשונה שעבדתי עם רויאל אייסינג, אבל אני מקווה שזה לא מכער מדי:
בהתחשב בעובדה שלקח לי כמעט 5 שעות מרגע שהתחלתי לאפות את העוגה ועד שסיימתי לחבר את אחרון הקישוטים, אני חייבת להודות לצוות המקצועי של שוגה, שבעצותיו הטובות חסך לי המון עוגמת נפש.
למחרת הוזמנו למסיבת יום הולדת של זוג חברים, שניהם חגגו 40. ביקשו לא להביא מתנות רק אלכוהול. ממני ביקשו עוגה (שמתן לב למוטיב החוזר?) מכיוון שרציתי בכל זאת להביא משהו שירגיש כמו מתנה אבל יכבד את בקשתם שלא להביא מתנות ומכיוון שהפעם כבר היה לי נסיון (בכל זאת, עברו כבר 24 שעות מהעוגה הקודמת) ביצירת עוגה עם ציפוי בצק סוכר, ורדים, תחרה ורואיל אייסינג, זה מה שיצא:
מקסים
השבמחקהורדים שלך יפהפיים
מיכל פלד
את משהו
השבמחקלסיפורים שלך נופף מיוחד
והעוגות נראות מ ש ה ו
וואוו!!!
השבמחקאיזה עוגות!
יום ההולדת שלי בספטמבר- מספיק זמן להתארגן?
אני חייבת ללמוד ממך את הכנת הפרחים. הם מרשימים מאד!
מזל טוב לחוגגים!
איזו אליפות!!!
השבמחקהעוגות מהממות והוורדים שלך - קלאסה בכל פורמט שהוא...
מזל טוב לכל החוגגים והחוגגות!
עוגות משגעות, וכרגיל, הבלוג שלך והדרך שבה את מתארת הכל מפילה אותי לרצפה... :-) :-)
השבמחקוואי וואי וואי חבל על הזמן....
השבמחקמזל טוב לחוגגים.
רחלי, אילו עוגות יפות. לטל כץ יש עוגות משגעות ביופיין, נעזרת ב-best ורואים תוצאות!
השבמחקהרבה מזל טובים :)
עוגות מלכותיות (מלך/מלכה) איזו השקעה ותוצאה מקסימה.
השבמחקתודה בנות ורומינה - מתי שאת רוצה את מוזמנת לקפה עוגה ולימוד ורדים (אני ממילא לא יודעת שום פרח אחר, אבל מה זה חשוב????)
השבמחקהעוגות יפהפיות, ואת הלבנה הרי יצא לי לראות במציאות, והיא פשוט מדהימה. הוורדים שלך נראות כל כך רכות ו"ענניות", לא פלא שמפחיד לחתוך!
השבמחקהתעלפתי לי לגמרי... אני כאחת שמתוק לא עושה לה את זה (כן אני יודעת שאני חייזר...) לא מתקרבת לזה אפילו. אבל הורדים שלך... למות מהם! יצא מקסים ובטוח שגם טעים.
השבמחקברור שברגע שמדובר בורדים את מומחית, ולא משנה מאיזה חומר הם עשויים :-)
השבמחקאת מדהימה!
העוגות מקסימות. קראתי נכון שלא עשית אף פעם או שאני צריכה לקרוא שוב ? ;-) מהממות. זה למשל תחום שלעולם לא אכנס אליו נשבעת :-)
השבמחקעוגות מדהימות
השבמחקוהיה לי הכבוד לראות את עוגת הבר מצוה ברגע מסירתה :o))!
הפרחים נראים מדהימים, כנראה שאת ופרחים הולכים נפלא ביחד !
יאאאאאאא אני בשוק מהפרחים האלה! בובי כנראה שאת הגעת לעולם הזה כדי לפזר פרחים, בצבע, בבצק סוכר, בנייר :-)
השבמחקאיזה יופי של עוגות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
השבמחקהפרחים פשוט משגעים!!! כל הכבוד :):)
רקפת- עם בצק סוכר אני מתעסקת כבר שנים אבל מעולם לא קישטתי בורדים כי בד"כ אני מכינה את העוגות לימי ההולדת של הבנים שלי ואז הביקוש הוא לעוגת בוב ספוג או נעל אול-סטאר או משהו דומה.
השבמחקכבר הגבתי וזה נעלם... אז אאלץ להגיב שוב(: הפרחים נראים כמו עשויים מבד והייתי חייבת לגעת בהם כדי להאמין שלא. מקווה שלא השארתי טביעות אצבעות(:
השבמחקהורדים שלך מהממות ממש כאילו ציירת אותן ב"משיכת מכחול" :-)
השבמחקמקסים!
את ו-ורדים זה כמו לחם וחמאה (טוב, אבל פחות משמין, לפחות אלה שבמשיכת מכחול D-:)!
השבמחקכל הכבוד על האומץ לקשט עוגה לבר מצוה בוורדים ובתחרה! הייתי מצפה שתעשי לו איזה כדורגל...
בצק סוכר זה תחום שלעולם לא אכנס אליו, ולא רק בגלל צבעי המאכל (בררר.... לאכול זהב...), אבל אני בטוחה שאם תעשי סדנאות יהיה לזה ביקוש עצום!